TED Batman Petrol Koleji Özel Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin İzmir Gezisi

İngilizce Tiyatro
8 Mayıs 2019
LİSEMİZDEN MUHTEŞEM YILSONU GÖSTERİSİ
10 Mayıs 2019

TED Batman Petrol Koleji Özel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile İzmir ve çevresinde bir gezi düzenlendi. Son derece verimli bir o kadarda eğlenceli geçen bu gezide lise öğretmen ve öğrencilerimiz önce TED Aliağa Koleji’ni ziyaret ettiler. Bu ziyaret ve oradaki öğrencilerle tanışmayla öğrencilerimiz TED’li olmanın gururunu bir kez daha yaşadılar. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Atatürk Müzesi, Agora ören yeri, Kemeraltı Çarşısı, Saat Kulesi, Tarihi Asansör, Alaçatı, Urla, Seferihisar, Sığacık Kalesi, Kuşadası, Efes Antik Kenti, Şirince Nesin Matematik Köyü, İnciraltı ve Deniz Müzesi gibi tarihi ve turistik yerleri gezen öğrencilerimiz özellikle Uşakizade Köşkü’nde Ulu Önder Atatürk’le ilgili izlenimlerinde duygusal anlar yaşadılar. Öğrenciler Şirince Nesin Matematik Köyünde ünlü matematikçi Ali Nesin’den iki saat özel ders aldılar. Bu derslerin yanında matematiğin hayatın ritmik doğası olduğunu antik çağda felsefeyle matematiğin bilimin ilerlemesinde öncü bilimler rolü üstlendiği de öğrenen öğrencilerimiz gezerek görerek öğrenmenin mutluluğunu doyasıya yaşadılar. Tüm öğrencilerimiz, müdür yardımcımız Fizik öğretmeni Bilal Ekinci ve Matematik öğretmeni Tuğba Avşar’ın koordine ve rehberliğinde gerçekleştirilen gezinin her açıdan yararlı olduğunu ve kendilerine yeni ufuklar açmada büyük katkılar sağladığını ifade ettiler.