TED Batman Koleji olarak, MEB temel eğitim müdürlüğünün ilkokul eğitim programını esas almaktayız. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, bilimsel akla inanan, dünya ile bütünleşmiş, kendisine ve çevresine saygı duyan, farklı kültürleri benimseyen, sorumluluk sahibi en az bir yabancı dil bilen öğrenciler yetiştirmeyi temel alıyoruz. Her çocuğun özel olduğuna inanıyoruz. İlkokul yıllarının, çocuklarımızın kendileriyle tanışmaya başladıkları en kritik dönem olduğunu bilerek ve bu doğrultuda eğitim merkezine öğrenciyi alan yaşam temelli bir anlayışla eğitim vermekteyiz.

Onların, kendilerine has dünyalarındaki cevherleri açığa çıkarmak için proje tabanlı ve yapılandırmacı eğitim yöntem ve tekniklerimizle çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz.

Modern donanımlı sınıflarımız ve kütüphanelerimizin yanı sıra spor salonu, tenis kortu, basket sahası, yüzme havuzu, botanik bahçesi, serası ,müzik ve görsel sanatlar atölyelerimizle öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeleri için ihtiyaç duyacakları tüm olanakları sağlayarak, onların beceri ve kimlik gelişimlerine destek olmaktayız. Öğrencilerimiz 1 sınıftan 4. Sınıfa kadar enstrüman olarak piyano eğitimi almaktadırlar. Kulüpler öğrencinin ilgi duyduğu bir alanı seçerek onlar için ayrılmış dersliklerde perşembe günleri 6. Ve 7. İki ders saatinde aktif olarak işlenir. İlkokulda 1 sınıflar 2.sınıflar P4S (felsefe eğitimi) eğitimi alırlar. Bu sayede düşünen sorgulayıcı, araştıran bireyler yetiştiriyoruz. Akademik başarı yanı sıra öğrencilerimizi sportif, sanatsal alanlarda da geliştirmek temel hedeflerimizdendir. ‘’Mutlu çocuk öğrenir.’’ mottosuyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.