TED KOLEJİ’NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

5 Ocak 2022

TED Koleji’nden örnek çalışma;
TED Koleji’nden Meyve Bahçesi Projesi
• Batman TED Petrol Koleji, örnek bir çalışmaya imza atarak bir okula Meyve Bahçesi Projesine start verdi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliği ile projelendirilen meyve bahçesi fidanları öğrencilerin katkılarıyla alındı ve dikildi.
MEYVE BAHÇESİ PROJESİ GELENEKSELLEŞTİRİLECEK
Kentin örnek eğitim yuvalarından olan TED Batman Petrol Koleji, her yıl bir okula meyve bahçesi kazandırma projesi başlattı. TED Öğrencileri tarafından toplanan para ile satın alınan 42 adet meyve ağacı( 20 Nar, 20 İncir, 2 Dut), İlimizMerkez Dicle İlkokulu bahçesine ekildi. Hasan Erdal, Fatih Ekin, M. Şerif Çelikal, Ahmet Özalp ve Rauf Cidamul’un görev aldığı fidan dikimini okulun 10/B sınıf öğrencileri gerçekleştirdi. Siparişi verilen 20 meyve fidanının daha bu ay içerisinde aynı okulun bahçesinde ekileceği bildirildi. TED Batman Petrol Koleji Müdürü Hasan Erdal, doğa ve çevreye duyarlı olduklarını, öğrencilere çevre bilincini kazandırmayı görev bildiklerini belirterek, şunları söyledi: “Batman Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle her okula bir meyve bahçesi kazandırma projesini başlattık. İlk olarak Dicle İlkokulu’na meyve bahçesi kazandırmak için çalışma başlattık. Topluma, doğaya daha fazla katkı sunma ve üretken bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan projemizi geleneksel hale getirmek istiyoruz.” Bu arada Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, örnek çalışmaya imza atan TED Okulunu kutladıklarını söyledi.