TED BATMAN KOLEJİ’NDE İNSAN HAKLARI ETKİNLİĞİ

7 Aralık 2023
ERASMUS PROJESİ
13 Aralık 2023

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Erkan ŞENSES; Daha çok çocuk hakları üzerinde konuştu, konuşmasında onsekiz yaşına kadar herkesin kanun önünde çocuk sayıldığını, çocuklara kelepçe takılamayacağını, avukatı olmadan ifadesinin alınamayacağını, eğitim hakkının anayasa tarafından güvence altına alındığını söyledi.
Okul müdürü Hasan ERDAL şiddete uğrayanların %70’nin çocuk olduğunu, Türkiye’nin 1948’den beri İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine imza attığını belirttikten sonra 2019 tarihinden beri 70 milyon insanın yerinden edildiği ve bunun 30 bininin çocuk olduğunu ve 262 milyon çocuğun okula gidemediğini belirttikten sonra öğrencilere akran zorbalığı konusunda uyarılarda bulundu.
İngilizce okunan beyannameden sonra öğrenciler çocuk gelinler konulu duygusal bir drama canlandırdı.