Batmanlı Eğitim Uzmanı Suat Kardaş TED Koleji’nde

TED BATMAN PETROL KOLEJİ’NDE İNGİLİZCE KONFERANS
20 Kasım 2019
AKIL OYUNLARI YARIŞMASINDA BÖLGE BİRİNCİSİYİZ
28 Kasım 2019

Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü  Kardaş: “Eğitim ve öğrenmenin geleceğinden dikkat noktaları işbirliği, kapsayıcılık ve kalite olmalı”  dedi.

Suat Kardaş TED Batman Koleji’nde  Öğretmen ve yöneticilere yönelik bir konferans verdi.  Konferans Endüstri 4.0 Çağı trendlerini anlatırken, yapay zekâ, otonom araçlar, 3 boyutlu yazıcılar ve nesnelerin internetinedeğindi. Eğitim mekanının gelecekte değişeceğini,FİNLANDIYA EĞİTİMİ sisteminin Türkiye için taklit edilecek  bir model olmadığını belirten Kardaş sözlerine şöyle devam etti.  “ Okulu başarılı kılan faktörler; dönüşümcüliderlik, öğretmeler arasında işbirliği, öğretim süresi, pozitif okul ikliminden ve ders dışı etkinliklerinden söz etti. Daha sonra okul Müdürü Hasan Erdal, Suat Kardaş’a önemli bilgi sunumundan ötürü plaket takdim ederken  ; TED Batman kolejinin Sabancı Üniversitesi eğitiminde iyi örnekler programına başvuracaklarını söyledi.Suat Kardaş TED Batman Koleji’nde çalıştıktan sonra Saint-Joseph Lisesi müdürlüğüne atanmıştı.

 

Suat KARDAŞ

 18 yıldan beri eğitimin farklı alanlarında eğitim uzmanı ve yöneticisi olarak çalışıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen, AB uzmanı, program geliştirme uzmanı ve stratejik planlama uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında MEB’den ayrılarak sivil toplumda çalışmaya başladı ve sırasıyla Türk Eğitim Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Saint-Joseph Lisesi Eğitim Vakfında eğitim ve okul yöneticiliği yaptı. Kamu ve sivil toplumda birçok eğitim ve araştırma projesinin içinde geliştirici, uygulayıcı veya destekçi olarak sorumluluk aldı.

TEGV’de Ar-Ge bölümü yöneticisi iken TEGV’in yürüttüğü etki değerlendirme çalışmaları Harvard Kennedy School ve Harvard Business School’da üç programda vaka (case) olarak kabul edildi.

G-20 Türkiye dönem başkanlığı sırasında C-20 yürütme kurulu üyesi olarak görev yapan, 2015 yılında Birleşik Arap Emirlikleri Eğitim Bakanlığının stratejik planlama projesinde danışman olarak bulunan Suat, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde tarih lisans, Hacettepe Üniversitesinde sosyal antropoloji yüksek lisans eğitimi aldı.

2014 yılında Harvard Üniversitesinden aldığı bursla Harvard Kennedy School’da “Politika ve Programları Geliştirmek İçin Kanıt Kullanımı” yönetici eğitimi programını tamamladı.


Ansolon