İlkokul Eğitimi

TED Batman Koleji, İlkokulu eğitim-öğretim hizmetlerini yürüten kadromuz; “sanata duyarlı, bilişim teknolojilerini kullanan, katılımcı, araştırmacı, özgüveni yüksek, hobileri olan, demokratik birer dünya vatandaşı” bireyler yetiştirmeyi kendilerine ilke edinmiştir.Sınıflarımızda eğitim-öğretim; akıllı tahta projeksiyon, bilgisayarla yapılmaktadır. Okulumuzda 1.sınıftan itibaren İngilizce,  Resim, Beden Eğitimi ve Spor, Müzik dersleri kendi alanlarında uzmanlaşmış branş öğretmenleri tarafından verilmektedir. Yabancı dil eğitimine büyük önem verilerek, öğrencilerimizin yabancı dil ayrıcalığıyla değişik kültürleri tanıyıp, çeşitli dünya görüşlerini öğrenerek dünya vatandaşı olmaları hedeflenmiştir. Bunun içinde İngilizce dil eğitimi için biri yabancı uyruklu 5 İngilizce öğretmeni,  eğitim verilmektedir. Öğrencilerimize ders dışında da yardımlarını esirgemeyen öğretmenlerimiz, sosyal etkinlik çalışmalarıyla öğrencileri donatıp, kişiliklerinin gelişiminde güçlü bir özgüvene kavuşturup hobileri olan bireyler yetiştirmektedir. Bireysel farklılıkları gözeterek, farklılıklar hakkındaki bilgilerin öğrenci ve velilerle paylaşılarak, öğrencilerimizin bilinmeye değer konuları ve bu konularda gelişimlerini sağlayarak öğrendiklerini toplumla paylaşmaya yönelik çalışmaları yapmak okulumuzun görevidir. Öğrencilerimizin akademik başarılarının arttırılması için eğitim sistemimizde yer alan tüm yöntem ve tekniklerden yararlanılmaktadır. Öğrencilerimize “TED” li olmanın bir ayrıcalık olduğu sorumluluğu kazandırılıp, davranışlarıyla, kişilikleriyle, düşünceleriyle farkındalık yaratabilmektir.