Okul Kuralları

GENEL KURALLAR

Okul öncesi dönemde öğrencilerin uyması gereken kurallardan çok, velilerin uyması gereken kurallar önemlidir. Öğrencilerimizin doğru okul yaşantısı kazanması amacıyla aşağıdaki kuralların dikkatle okunması ve uygulanması okul düzenine katkı sağlayacaktır.

• Öğrencinin okula günlük eğitimi ve etkinlik programını aksatmayacak şekilde devam etmesi esastır.

• Öğrenciler, eğitim saatleri içinde okuldan alınmamalıdır. Alınması gereken durumlarda ise etkinlik başlangıç ve bitiş saatine dikkat edilmesi önemlidir.

• Bulaşıcı ve ateşli hastalık durumlarında öğrencileri okula göndermemeniz, öğrencinin kendi sağlığı ve okulun genel sağlığı için önemlidir. Konu ile ilgili olarak okul idaresi ve sınıf öğretmeni bilgilendirilmelidir. Öğrencimizin okulda ilaç kullanması gerektiği durumda sınıf öğretmenine bilgilendirme yazısı ile birlikte gönderilmesine dikkat edilmesi önemlidir.

• Telefon ve adres değişikliklerinin zamanında okulumuza yazılı olarak bildirilmesi zorunludur.

• Öğrenci, anne-baba dışında herhangi biri tarafından okuldan alınacaksa okul idaresine veya sınıf öğretmeni bu konuda bilgilendirilmelidir . Okulun bilgisi dışında anne-babadan başka kimseye öğrenci teslim edilmez.

• Okula gelirken öğrencilere kıymetli eşya, takı vb. aksesuarlar takılmamalı ve bu tür eşyalar gönderilmemelidir.

• Sınıflar ve koridorlar öğrencilerimize ait mekânlardır. Bu mekânlarda bulunmak için ısrarcı olmamaya özen göstermek gerekir.

• İl genelinde hava şartları, sağlık vb. durumlarda günlük eğitim saatlerinde (okulun erken kapatılması ya da tatil edilmesi) değişiklikler olabilir. Bu değişiklikler velilere duyurulur. Anaokulu öğrencilerinin sorumluluklarının bilincinde, kurallara uyan, ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve çevresi ile etkili iletişim kurabilen, öğrenmeye meraklı bireyler olarak yetiştirilmesi okulumuz ve velilerimizin ortak hedefidir. Bu hedeflere sağlıklı bir şekilde ulaşmanın en önemli ağı okul-aile etkileşimidir.

OKULA DEVAM / DEVAMSIZLIK

Anaokulumuzda Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan çalışma takvimi uygulanır. Buna göre anaokulumuzda da eğitim ilköğretim okulumuzla birlikte başlar ve birlikte son bulur. Hastalık nedeni ile okula devam edemeyen öğrencinin sağlık raporunun ve hastalık dışı nedenlerle devam edemeyen öğrencinin durumunun Anaokulu Müdürlüğüne iletilmesi zorunludur.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMALARI

Her ayın ikinci  Cuma günü o ay içerisinde doğan çocukların doğum günleri kutlanmaktadır.Kutlamalarımız tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilir.Doğum günlerinde veli katılımına yer verilmemekte; ayrıca dışarıdan doğum günü pastası ve hediyesi kabul edilmemektedir.