Kampüste Yaşam

TED BATMAN KOLEJİ

Yerleşkemiz

TED Batman Koleji, 15000 metrekarelik alan üzerine kurulu,3 katlı toplam 14500 metrekarelik kapalı alan ve 10500 metrekarelik açık oyun alanları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim yerleşkesi olarak hizmet vermektedir.

Kampüsümüzün okulöncesi bölümü 1500 metrekare, ilkokul 3600 metrekare, ortaokul 4800 metrekare, lise 4800 metrekare olup dersliklerimiz 53'er metrekaredir. Sosyal tesislerimiz; öğrenci veli ve personele uygun düzenlenmiştir

Sağlık

TED Batman Kolejinde öğrencilerimizin sağlığı bizim için son derece önemlidir.

Öğrenci ile kolej personeline sağlanan koruyucu ve geliştirici sağlık hizmetleri bulunmaktadır. Kolejimizin içerisinde  revir bulunmaktadır.

Kolej kampüsümüz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yerleşkesi içinde konumlanmıştır. TPAO içerisinde hizmet veren dispanser kampüsümüze yakın bir mesafededir. Kolejimizde ilk yardım dolabı bulunmaktadır. Gerekli görüldüğü taktirde öğrencinin en yakın hastaneye sevki gerçekleştirilmektedir.

Yemek

Dengeli ve düzenli beslenme esas alınarak kolejimiz tarafından öğrencilerimizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için yemek hizmetleri verilmektedir. Yemekhanenin temizlik ve sağlığa uygunluk kontrolü, yiyecek maddelerinin kalitesi, orjinal ambalajlı olması ve üretim tarihlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi amacıyla kolejimiz öğretmenlerinden oluşan komisyonumuz bulunmaktadır. Yemeklerin hazırlanma ve servis aşamasında komisyon tarafından her türlü temizlik ve sağlığa uygunluk kurallarına uygunluğu kontrol edilmektedir.

Öğrencilerimizin büyüme ve gelişmeleri için gerekli besin maddelerini içeren yemek listeleri kontrol altında düzenlenir.Yemek servisi esnasında sınıf öğretmenleri öğrencilerle birlikte yemek yemektedir.Anasınıfında sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğün  verilmektedir. Diğer kademelerde ise kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti verilmektedir. Yemekler küçük ve büyük sınıflar için aynı saatlerde düzenlenmektedir. Kantinimizde sadece meyve ve su satışı yapılmaktadır.

Güvenlik

Kolejimiz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yerleşkesi içinde konumlanmıştır. TPAO içerisinde hizmet veren 147 adet güvenlik kamerası kampüsümüz yerleşkesine de hizmet vermektedir. Kolejimiz akademik kadrosunun gücü kadar, TPAO Sitesi’nin içinde bulunmasından dolayı Batman’da en güvenli okulların başında gelmektedir. Bu durum da veliler tarafından tercih sebebidir. Kampüsümüzün kendi güvenlik sistemi de bulunmaktadır.

Ayrıca, giriş kapısında sürekli görevli bulunur.İlk ders yoklamaları yapıldıktan sonra devamsızlık gösteren öğrencilerin velileri Müdür Yardımcılarımız tarafından bilgilendirilmektedir.Kolejimizde,kolej içinde ve koleji bahçesinde nöbetçi öğretmenlerimiz görev almaktadır.

Ulaşım

Servis hizmetleri, deneyimli servis personeli ve kolejimizin sıkı gözetimiyle işbirliği içinde

yapılır. Araçlarımız, modern, donanımlı ve bakımlıdır. Araçlarımızda yardımcı hostes     bulunur. Araçların tümü sigortalıdır ve koltuklarda emniyet kemeri bulunur. Servis hizmetinden yararlanan tüm öğrencilerin adres bilgileri bilgisayar sisteminde kayıtlıdır. Sürücülerin tamamında cep telefonu vardır. Adları ve telefonları belirtilen servis sorumluları, görev saatleri içinde velilerden ya da kolej yönetiminden gelebilecek soruları yanıtlamakla yükümlüdür. Onlara hayatı yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için, trafik bilincinin ve sorumluluğunun aşılanması amacıyla davranışlarıyla örnek, trafik kural ve usullerine birebir uyan bir sürücü kadrosu ile çalışmaktayız.

Servislerimiz, öğretmen ve öğrenci  servisleri olmak üzere ikiye ayrılır. Kolej servisleri, öğrencilerimizi; kolej ders saati başlangıcı olan 08:00'de  kolejimize bırakmakta kolej çıkış saati olan 15:40'da evlerine bırakmak üzere kolejimizden almaktadır. Öğrencilerin kolej ders saatlerinden sonra  etütleri olması durumunda öğrencileri etüt bitiminde servisler alıp evlerine teslim etmektedir.Hafta sonu etüt programı olan öğrencileri kolej servisleri evlerinden alıp etüt bitiminde tekrar evlerine bırakmaktadırlar.Servis araçları veli izni ve kolej yönetiminin izni olmadan öğrenciyi güzergah dışında bırakamazlar.

Öğrencilerimiz servis şoförlerinin uyarılarını dikkate alıp servis şoförlerine saygısızlıkta bulunmamaktadırlar. Öğrencilerimiz servisleri bekletmemek, servisleri beklemek durumundadırlar. Her hangi bir nedenle servisi kaçıran öğrenciyi velisi okula yetiştirmelidir.

Kılık Kıyafet