Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik

LİSE REHBERLİK ÇALIŞMALARI

TED Batman Koleji Rehberlik Birimi, öğrencilerin gelişim özelliklerini dikkate alarak karşılaştığı güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Birimimiz; Psikolojik Danışma ve Rehberlik, akademik rehberlik, oryantasyon çalışmaları, mesleki rehberlik-üniversite hazırlık çalışmaları, toplum hizmeti çalışmaları, bilgilendirme çalışmaları temel alanlarında öğrenci ve velilerimize hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz; lise öğrencisi olmak, uyum, ilişki-iletişim sorunları (aile-arkadaş), ergenlik dönemi ile ilgili sorunlar, ders çalışma yöntemleri, sınav alma becerileri, sınav kaygısı, stresle başa çıkma, uyku sorunları, zamanı verimli kullanmak (erteleme davranışı, öncelik belirleyememe vb.) gibi konularda ve cevabını aradıkları pek çok soru ve sorun için birimimize başvurabilirler.

Birimimiz gizlilik, gönüllülük, süreklilik, kişi haklarına saygı bireyin değerliliği, bireyin özerkliği, ilgili kişilerle işbirliği temel ilkelerine bağlı olarak çalışmaktadır.

Okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize yönelik bir oryantasyon programı hazırlanmakta ve bu program uygulanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz genel işleyiş yapısını, öğrenci olarak sorumluluklarını, katılabileceği etkinlikleri ve akademik programları ayrıntılı olarak öğrenme fırsatı bulmaktadır. Yine bu programda sınıf geçme sisteminden,YGS-LYS’ ye yönelik temel bilgilere kadar birçok konunun sorularına cevap bulabilmektedirler. Okulun idari işleyişi, fiziksel koşul ve olanakları hakkında da detaylı bilgi edinmiş olmaktadır.

Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında ise; ülkemizin saygın üniversitelerine tanıtım gezisi düzenlenmektedir.  Bu gezilerde öğrenciler üniversiteleri detaylı olarak tanıma fırsatını elde etmekte ve akademisyenler tarafından bilgilendirilerek geleceklerini şekillendirecek olan adımları atmadan önce yeterli bilgi donanımına sahip olmaktadırlar. Ayrıca bu gezilerin yanısıra üniversitelerin okulumuzda tanıtım seminerleri de yapılmaktadır.

TED Batman Koleji Özel Anadolu Lisesi’ nde her yıl eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde üç gün süren “Meslek Tanıtım Günleri” düzenlenmektedir. Öğrencilerin istekleri yönünde tanıtımı yapılacak meslekler belirlenmekte, ardından alanda deneyim sahibi olan, bu alanda eğitim veren akademisyenler başta olmak üzere, meslek elemanları okulumuza davet edilmekte ve mesleklerin tanıtımını yapmaktadırlar.

TED Batman Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri tüm bu meslek tanıtım programlarının dışında, ayrıca “Mesleki Gölge Çalışması” adı verilen bir programla da merak ettikleri, ilgi duydukları meslekleri çok yakından tanıma fırsatına sahip olmaktadırlar. Bu programda öğrenciler seçtikleri meslek dalında çalışan bir uzman ile birlikte bir tam gün geçirmektedirler. Böylece mesleğin yaşantısal anlamda neler gerektirdiğini, hangi koşullarda çalışıldığı gibi birçok konuda doğrudan kendi deneyimlerini edinerek fikir sahibi olmaktadırlar.

Okulumuz Rehberlik Birimi öğrenci ve velilerimize, öğrencilerimizin yaş düzeyleri ve ihtiyaçlarına yönelik olarak bilgilendirme seminerleri düzenlemektedir.

Öğrenci ve velilerimizle randevulu olarak görüşme yapan rehber öğretmenimize ulaşıp randevu talep edebilirsiniz.