Eğitim-Öğretim

TED BATMAN KOLEJİ LİSESİ

2015 – 2016  Eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaktır. TED Batman koleji lisesi’nde ulusal programın yanı sıra dünya çapında kabul gören IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) programı ve Kanada hükümeti ile yapılan anlaşma gereği kanada Üniversitelerine SINAVSIZ giriş olanağı sağlayacak olan ‘Çift Diploma Programı’ uygulanması planlanmaktadır..

“Çocuklarımızı; özgüven sahibi, çok yönlü, farkındalığı yüksek, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamak için buradayız.”

İletişimin daha da önem kazandığı ve karakterin oturmaya başladığı lise yılları, öğrenciler için her zaman özeldir. Bu yıllarda öğrenciler, yeteneklerini ve ilgi alanlarını anlamlandırıp, hayatlarının geri kalanında nasıl kullanacaklarını ve meslek seçimlerinde nasıl değerlendireceklerini kararlaştırmaya başlar. Elbette TED BATMAN Koleji danışman öğretmenleri ve kariyer planlama uzmanlarımız (yurt içi ve yurt dışı) bu süreçte her zaman onların yanında olacaktır

Lisemize özgü; kütüphane, fizik ve kimya laboratuvarları, bilgisayar laboratuvarları, müzik atölyeleri, görsel sanatlar atölyeleri ve kulüp odaları özel tasarımlarıyla öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkıda bulunur.

TED BATMAN Koleji Lisesi’nde, Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı olarak yetişen geleceğin aydın gençleri, toplum ve ülke sorunlarına karşı farkındalığı yüksek, bilimsel düşünen, yaratıcı çözümler üreten, sosyal sorumluluk bilincine sahip, empati kuran, farklılıklara saygı gösteren, yabancı dilini yaşamında etkili bir şekilde kullanan, yüksek ahlaklı ve özgüveni yüksek , her alanda geleceğin lideri bireyler olarak gelişir.